Over Yoga-Saar

Missie:

Wat mij vooral inspireerde is dat je met yoga niet in goed en fout denkt. Kinderen beoefenen vaak een sport waarin ze heel competitief worden gevormd. Ze leren dan ook al heel snel, dat als je een bepaalde resultaat niet behaald dat je het fout doet. Dat is bij yoga helemaal niet. Alles wat je doet, doe je voor jezelf. Het verschil tussen ’’dat kan ik niet’’ en ’’dat kan ik nog niet’’ is zoveel meer dan 1 woord. Ik wil de kinderen daar brengen waar zij zich goed voelen. Niet omdat het moet maar omdat JIJ het wil. Je doet alles op je eigen manier en daar waar je nu komt is al meer dan genoeg, elke stap telt en is een overwinning van de vorige stap die je had gemaakt. 

Positiviteit, tot rust komen, je eigen emoties en lichaam kennen, plezier hebben en niks is raar. Elke kind is uniek en ontwikkelt op zijn eigen manier. Elk kind heeft superkrachten en mag deze laten zien aan de wereld! 

Visie: 

Ik wil de kinderen laten zien dat ZIJ de baas zijn over hun eigen lichaam. Als jij het wil dan gaat jou dat ook lukken. Ik ben tevreden als de kinderen ook met plezier hebben in wat ze doen en trots zijn op hun zelf. Ik heb wel eens bij kinderyoga lessen gehoord: ’’Ik vind dit zo fijn. ’’Eerst was ik zo druk in mijn hoofd maar nu is dat helemaal weg en voel ik rust.’’

Dit zijn een van de uitspraken van kinderen die je wilt blijven horen want dit is wat kinderen nodig hebben.

Ik merk dat kinderen zo druk nog na schooltijd zitten met tijdsplanning. Vaak beoefenen kinderen een sport die competitief ingesteld is. Op school moeten ze al veel presteren en hoge resultaten behalen. Dit brengt de kinderen veel met zich mee en zeker ook een stukje onrust. Daarom vind ik het belangrijk dat kinderyoga dat aanbiedt wat alles los gelaten kan worden. Tot rust komen, je emoties en lichaam kennen en daarbij ook veel plezier erin hebben omdat je niets hoeft te behalen. Dit hebben kinderen nodig deze tijd. Kijk maar naar de sociale media, alles is perfect en alles is hetzelfde. En als je dat niet bent, hoor je er ook niet bij… Dat is jammer van deze tijd. Jammer genoeg kan je als volwassene niet veel weghalen maar je kan het wel in balans houden. En dit kan zeker met kinderyoga! Iedereen is uniek en samen doen we het!

Een van mijn uitspraken zijn ook: Zorg goed voor je lichaam want je hebt er maar 1 waar jij, je hele leven mee moet doen. Als het goed onderhoudt wordt met gezonde beweging, rust, balans, gezonde voeding. Eerlijkheid naar jezelf, medemens, natuur en dier, maak je jezelf gelukkig!♡